După copiii născuți din mame surogat au venit părinții din Argentina

În această noapte, pe aeroportul „Boryspil” închis pentru carantină, a aterizat un avion care a efectuat o cursă charter, și cu care au ajuns 11 cupluri căsătorite din Argentina pentru a-și lua bebelușii născuți din mamele surogat ucrainene.
Anunță Radio Svoboda.

„Nou-veniții au fost întâmpinați personal de ambasadorul Argentinei în Ucraina, Elena Leticia Teresa Mikusinski. Anterior, Ministerul de Externe al Ucrainei le-a dat permisiunea de a intra în Ucraina părinților din Argentina, care nu și-au putut lua copiii născuți din mame surogat din cauza frontierelor închise”, se menționează în mesaj.

Toți cei care au venit trebuie să fie supuși unei observații obligatorii. Apoi va urma înregistrarea pașaportului pentru copil și căutarea posibilităților de a se întoarce acasă.

După cum s-a anunțat anterior, la hotelul „Veneția” din capitală, care este o filială a clinicii Biotexcom, sunt cazați 51 de copii născuți prin metoda maternității surogat. Părinții nu-și pot lua copiii din cauza restricțiilor de carantină.
Comisarul Radei Supreme a Ucrainei pentru drepturile omului, Lyudmyla Denisova, a făcut apel către ofițerii de ordine să răspundă imediat la situație.

Ulterior, Denisova a inspectat spațiile amenajate pentru un „hotel pentru bebeluși” și a recunoscut că condițiile de acolo sunt bune și toți copiii sunt bine îngrijiți. De asemenea, aceasta a declarat că, la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și ai Serviciului de Stat pentru Migrație, a fost elaborat un mecanism eficient pentru a rezolva această problemă de transfer a bebelușilor născuți de mamele surogat părinților lor biologici.

Pe 15 mai, parlamentul a înregistrat proiectul de lege Nr. 3488, care prevede introducerea licențierii clinicilor și răspunderea penală pentru încălcările în procesul de surogat gestațional.

Ministerul Politicii Sociale a subliniat necesitatea dezvoltării unei politici naționale cu privire la maternitatea surogat.

Video:
https://www.radiosvoboda.org/a/video-batky-surohatnyh-ditei/30643287.html

Sursa:
https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3036297-po-nemovlat-narodzenih-vid-surogatnih-materiv-priihali-batki-z-argentini.html