“BioTexCom” în presa internațională: activitatea clinicii de reproducere umană din Kiev - BioTexCom - Centrul de maternitate surogat

Clinica de reproducere umană BioTexCom după o perioadă îndelungată de activitate a devenit cunoscută în țările europene nu numai printre cuplurile infertile, dar, de asemenea, în mass -media.

In fiecare an numărul jurnaliștilor, care doresc să scrie un articol, să filmeze un reportaj cu privire la activitatea clinicii, devine tot mai mare. Au fost publicate nenumărate articole, au fost realizate multe reportaje despre mamele purtătoare, cupluri europene care au apelat la metoda de procreare cu ajutorul mamei surogat la clinica BioTexCom din Kiev.

Demarându-se activitatea sa în capitala Ucrainei, conducerea clinicii, precum și întreaga echipă de medici și manageri nu au bănuit, că vor fi capabili să tulbure întreaga Europă. Astăzi clinica reprezintă un centru modern de fertilizare care prestează servicii medicale cuplurilor infertile din străinătate. Sarcina de succes la o vârsta de 65 de ani, sarcina obținută dupa 13 ani de infertilitate, câștigarea proceselor judiciare… Toate aceste fapte și multe altele au fost raflectate în mass-media.

După cum se știe, în Europa metoda de procreare cu ajutorul mamei surogat (Surogat gestațional) este interzisă aproape în toate țările europene. Tratamentele FIV cu ovocite donate sunt premise numai în anumite țări, dar de obicei condițiile acestor tratamente nu sunt avantajoase (atât pentru pacienți cât și pentru donatoare). În Ucraina toate aceste metode de reproducere umană asistată sunt premise și realizate în conformitate cu legislația în vigoare. De aceea europenii optează pentru tratamente de fertilizare în străinătate.

Ucraina a devenit pentru multe cupluri si persoane infertile din Germania, Franța, Italia, Spania, Anglia, SUA, Canada, China, Romania, Israel și alte țări un loc potrivit pentru realizarea tratamentelor de fertilizare, cum ar fi maternitatea surogat și FIV cu ovocite donate.

Mass-media din străinătate nu a dorit să piardă din vedere acest subiect controversat și l-a dezvoltat mai departe. Din an în an jurnaliști noi vizitau orașul Kiev cu scopul realizării unui reportaj despre clinica ucraineană care a zbuciumat întreaga Europă. Conducerea clinicii totdeauna oferă posibilitate jurnaliștilor și reporterilor de a culege materiale video pentru articole și reportaje despre activitatea clinicii și tratamentele de fertilizare practicate.

  • All
  • Articole web
  • Cărți
  • Radio
  • Videos

Bebeluși departe de părinții lor în capitala Ucrainei

Toți copiii s- au născut din mame surogat, iar personalul spune că așteaptă când îi vor putea ridica părinții. Asistentele au grijă de bebelușii la un adăpost deținut de clinica de fertilitate BioTexCom, la subsolul unei clădiri.
SOURCE

Copiii născuți într-un război: copii surogat sunt îngrijiți într-o clinică

Țara este un centru global de surogat, unde părinții din întreaga lume călătoresc. Potrivit estimărilor, în Ucraina se nasc în fiecare an 3.000 de copii pentru clienți din afara țării, inclusiv China, Statele Unite și UE.
SOURCE

Bebeluși născuți surogat așteaptă să fie preluați de la adăpostul din Kiev

Bebelușii surogat prinși în Kiev departe de familiile din întreaga lume în așteptare să fie preluați.
SOURCE

War or no war, Ukrainian surrogacy is open for business

Despite their country’s vicious war with Russia, surrogacy agencies in Ukraine are still accepting clients. An article in Toronto’s Globe and Mail paints a picture of near-normality for the agencies. In fact, the burden of government paperwork has been reduced. Before the war, couples might have to spend a couple of months in Ukraine; now they can pick up their baby and leave within a few days.
SOURCE

Ukraine war: Surrogate babies cared for in basements as Russia’s onslaught on Kyiv continues

Russia continues to deny it's targeting civilians, but the evidence on the streets of Ukraine and its capital city, suggests otherwise. The strict 35-hour curfew imposed on the Ukrainian capital did nothing to stop the strikes against its residents. They were woken early once again with more missile strikes tearing into the city. This has gone on for days now. CCTV captured the impact of one substantial strike and another less than a minute later against two targets in Kyiv. One took the top floors off a high-rise apartment block, sending its remaining residents scurrying to safety as fire swept through sections.
SOURCE

In a Kyiv Basement, 19 Surrogate Babies Are Trapped by War but Kept Alive by Nannies

Some surrogate mothers are trapped by the fighting as their due dates near. And newborns face uncertain fates, with many biological parents now unable to travel to Ukraine. KYIV, Ukraine — Down a dusty stairwell, hidden from the shelling that has become the grim background noise of Ukraine’s capital, Ludmila Yashenko fusses with the babies. There are 19 of them, sleeping or cooing in neatly arranged cribs, fed regularly from tubs of baby formula. The kitchen has a sterilizer for bottles, while the nursery has a changing station stocked with diapers. Ms. Yashenko and other nannies bounce the babies on their laps and straighten their bibs, even as they watch television, wide-eyed, to learn the latest news from the war.
SOURCE

Underneath embattled Kyiv, babies born to foreign parents via surrogate shelter in a basement

The thunder of explosions occasionally rattles the basement that has become the temporary home to 21 babies of foreign parents born to Ukrainian surrogates. The BioTexCom Center for Human Reproduction surrogacy center in Kyiv was moved to the concrete bunker on the first day of the Russian invasion nearly three weeks ago, to protect the babies from any incoming fire. But located just over nine miles from Irpin, a suburb that has been a target of a Russian onslaught, it is still far from safe – making it difficult for the new parents, who are in countries such as Canada, Italy and China, to collect the babies.
SOURCE

BEBELUȘII „BLOCAȚI” ÎN CLINICILE DE SUROGAT GESTAȚIONAL DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI

Criza coronavirusului a condus la faptul că mulți dintre bebelușii surogat au fost închiși în clinicile din țările de origine ale copiilor, de unde ar fi trebuit să fie transmiși părinților, care au contactat cu ceva timp în urmă aceste companii pentru a avea un copil, declară centrul BioTexCom pe pagina sa web. Această companie are o clinică în Ucraina, una dintre principalele țări europene care oferă astfel de servicii și explică faptul că părinții pot sta liniștiți, deoarece copiii lor sunt foarte bine îngrijiți. Pe de altă parte, exclusiv din cauza crizei coronavirusului, „costul pentru întreținerea unui copil a fost redus de la 50 la 25 de euro pe zi, deoarece părinții nu au posibilitatea să-și ia copiii în această perioadă.”
SOURCE

Ce se întâmplă cu copiii născuți prin intermediul unei mame surogat în perioada închiderii frontierelor din cauza coronovirusului?

Când Marta s-a născut la Kyiv săptămâna trecută, granițele Spaniei și Ucrainei erau deja închise din cauza situației de urgență la nivel mondial cauzată de noul coronovirus, însă tatăl ei a reușit să nu rateze acest moment, zburând cu 24 de ore înainte de a se întâmpla acest lucru. Aceasta a fost o călătorie de urgență, explică mama Martei, spaniola Maria Falagan, care trebuia să rămână în Spania și nu știe când o va putea vedea personal. O realitate paralelă este trăită și de cuplul britanic Nadene și Sam Ghouri. În timp ce ea este blocată cu micuțul Gilbert la Kyiv, el nu-l poate vedea decât prin intermediul apelurilor video din Regatul Unit.
SOURCE

FIV, donare de ovocite și mamă surogat – tot ce trebuie să știi de la specialiștii de la BIOTEXCOM

Problema infertilita?ii care afecteaza cuplurile este tot mai frecventa in Romania si exista un interes crescand pentru informa?ii specializate despre procedee ca fertilizare in vitro cu donare de ovocite ?i surogatul gesta?ional (mama surogat). Iar pentru ca sunt atat de multe intrebari ce au nevoie de un raspuns, ne bucuram ca am reusit sa luam in interviu in exclusivitate managerilor de la clinica BIOTEXCOM din Ucraina.
SOURCE

Infertilitatea nu este o condamnare

Potrivit statisticilor, aproximativ 4,5 milioane de cupluri se confrunta anual cu problema infertilitatii. Cauzele infertilitatii in cuplu pot fi multiple si diferite: probleme in ceea ce priveste mobilitatea si activitatea spermatozoizilor, tulburari de maturare si eliberare a ovulelor, obstructia trompelor uterine (urmare a anexitelor, chlamidiei, endometriozei, avorturilor efectuate anterior), patologia uterului, incompatibilitatii imunologice, etc.
SOURCE

Fertilizarea in vitro, tehnologia salvatoare

Pana in prezent s-a dovedit faptul ca FIV (fertilizarea in vitro) este cea mai buna tehnologie de asistenta in medicina de reproducere. Cu ajutorul fertilizarii in vitro, in fiecare an mii de cupluri care s-au confruntat cu anumite dificultati in conceperea unui copil isi gasesc fericirea mult-asteptata a maternitatii si paternitatii. FIV este singura cale pentru cei care, dintr-un motiv sau altul, nu au putut concepe un copil in mod natural sau au decis sa aiba o sarcina tarzie.
SOURCE

Infertilitatea – tratamente disponibile

România, de asemenea, a remarcat-o pe clinica BioTexCom din Kiev în presă și publicații online, unde se vorbește despre metodele de reproducere umană asistată medical – FIV cu ovicite donate și maternitatea surogat, despre posibilitatea femeilor după 40 ani de a avea un copil prin FIV cu terț donator.
SOURCE

Vientres ‘low cost’

Articolul despre clinica BioTexCom cu sloganul “Infertilitatea nu este o condamnare” abordează metoda de procreare umană cu ajutorul mamei surogat și tratamentele FIV cu terț donator:
SOURCE

En el punto de mira’ (17/01/2017), completo: Vientres de alquiler

Canalul spaniol de televiziune Cuatro a mediatizat activitatea clinicii și în general domeniul de reproducere umană asistată din Ucraina.
SOURCE

Mères porteuses : pourquoi ça coince ?

În țările, unde este strict interzisă maternitatea surogat, de asemenea, au început să difuzeze emisiuni și reportaje despre clinica din Ucraina. Cu toate acestea posturile locale de televiziune realizează reportaje care vorbesc despre beneficiile acestei metode de procreare umană în Ucraina. Printre aceste țări se numără și Franța:
SOURCE

GPA EN UKRAINE : IMBROGLIO JURIDIQUE

În țările, unde este strict interzisă maternitatea surogat, de asemenea, au început să difuzeze emisiuni și reportaje despre clinica din Ucraina. Cu toate acestea posturile locale de televiziune realizează reportaje care vorbesc despre beneficiile acestei metode de procreare umană în Ucraina. Printre aceste țări se numără și Franța:
SOURCE

Les visages contrastés de la GPA dans "Zone Interdite"

În țările, unde este strict interzisă maternitatea surogat, de asemenea, au început să difuzeze emisiuni și reportaje despre clinica din Ucraina. Cu toate acestea posturile locale de televiziune realizează reportaje care vorbesc despre beneficiile acestei metode de procreare umană în Ucraina. Printre aceste țări se numără și Franța:
SOURCE

WUNSCHKINDER – DER TRAUM VOM BABYGLÜCK

O poveste de exceptie a fost mediatizată în Germania. Un cuplu de nemți, 55 și 48 de ani, au realizat visul lor de a avea un copil cu ajutorul mamei surogat și donatoarei de ovocite. Procedura de FIV și transfer embrionar au fost realizați la clinica BioTexCom. Timp de 17 ani perechea a așteptat această zi fericită din viața lor! Mama surogat a dat naștere la două fete – gemene. Despre acest eveniment extraordinar de emoționat a fost publicat articol, dar, în special, a fost filmată o emisiune.
SOURCE

Mutter mit 55, dank Eizellspende und Leihmutterschaft

Atunci când o compania duce o activitate semnificativă în domeniul său, se dezvoltă, atinge performante exceptionale, cu timpul aceasta devine cunoscută de un număr mai mare de oameni, în mass-media, de concurenți, parteneri potențiali și, desigur, de către cuplurile infertile din întreaga lume. De tratamentele de fertilizare au beneficiat o multime de pacienti din Germania. O poveste de exceptie a fost mediatizată în Germania. Un cuplu de nemți, 55 și 48 de ani, au realizat visul lor de a avea un copil cu ajutorul mamei surogat și donatoarei de ovocite. Procedura de FIV și transfer embrionar au fost realizați la clinica BioTexCom. Timp de 17 ani perechea a așteptat această zi fericită din viața lor! Mama surogat a dat naștere la două fete – gemene. Despre acest eveniment extraordinar de emoționat a fost publicat articol, dar, în special, a fost filmată o emisiune...
SOURCE

Ukraine has the worst roads and the best reproductive medicine in the world

Recenzii despre clinică nu totdeauna sunt pozitive. Scandalurile, intrigile, investigațiile – pâinea caldă pentru orice jurnalist. Dar, dupa cum spun erudiții –“Critica este cheia succesului”, și nu contează ce vorbesc, important este faptul că deja vorbesc! După cum se știe, cele mai reale și interesante sunt investigațiile realizate de către jurnaliști. Într-adevăr, în acest caz e imposibil să fie pregătit totul pentru vizita reprezentanților mass-media. Mai mult decât atât nici nu sunteți la curent, că deja pe teritoriul dumneavoastră se află un reporter care în prezent adună informații despre obiectul cercetat.
SOURCE

My eBook IVF A Detailed Guide is offered FREE today – Happy Valentine’s Day

Recent, echipa BioTexCom a fost surprinsă de cartea clienților despre tratamentul fertilității în BioTexCom. Autorul, Bianca Smith, a scris și a publicat propria sa carte în câteva luni. Cu respect, a menționat clinica BioTexCom în scurtă descriere și acum cartea este un bestseller pe Amazon. Bianca Smith a împărtășit tuturor cu experiența sa de tratament cu FIV și, fără îndoială, recenziile de pe site-ul web Amazon sunt foarte bune.
SOURCE

Kinder machen

Poate fi considerate cartea “Kinder Machen”, scrisă de Andreas Bernard și publicată în anul 2014. În aceasta carte a fost abordate problemele în domeniu de reproducere umană asistată. Un capitol dedicat clinicii BioTexCom descrie etapele tratamentului FIV cu ovocite donate și metoda de procreare cu ajutor mamei surogat. Capitolul se numește «Clinica BioTexCom din or.Kiev: un magnet pentru turismul european»
SOURCE

Annegret Raunigk: So geht es der 66-Jährigen und ihren Vierlingen ein Jahr nach der Geburt

Сanalul RTL a însoțiț-o pe doamna în timpul sarcinii și după nașterea copiilor.
SOURCE

Die schwangere 65-Jährige und das Geschäft mit den Eizellen

The news about 65 years old German teacher was a surprise for all European media. The teacher treated by means of egg and sperm donation got pregnant and became a mother of 3 baby boys and a baby girl. Thousands of newspapers such as WELT, Spiegel, Süddeutsche Zeitung wrote about her condemning actions of the adult woman who already has children.
SOURCE

Schwanger mit 66

Cu o pacientă – viitoarea mămica în vârstă de 66 ani a avut loc interviu.
SOURCE

Die Sendung gibt einen Überblick über die Möglichkeiten der Eizellspende in der Ukraine.

Atunci clinica a atras atentia multora, atât mass-media cât și a cuplurilor infertile din Europa. Ei au aflat despre clinica de fertilizare din Kiev, care «face minuni» fără încălcarea legi. Numărul de pacienți străini care doresc să urmeze tratamente de fertilizare la clinica BioTexCom este în continua creștere. A fost filmat un reportaj despre medicina reproductivă din Ucraina și aspirațiile pacientelor vârstnice de a deveni mămici, care a fost denumit “Oferta specială” în supermarketul de copii.
SOURCE

Er machte die Bündner Pfarrerin (66) zur ältesten Mutter der Schweiz

Intr-un articol a fost lăudat medicul clinicii, subliniind faptul, că:”Femeia în vârsta de 66 ani este cea mai bătrână mamă din Elveția” Titlurile revistelor erau unul mai senzațional ca altul: “BioTexCom face pe bunicuțe mame”, “Ucraina a uitat despre etică și moralitate: mamă la 66 ani e un lucru normal”! etc.
SOURCE

Zwillinge mit 66

Astfel, în anul 2012 Internetul, ziarele si posturile de televiziune au explodat de știre senzațională: “Elvețianca în vârstă de 66 de ani a dat naștere la gemeni în urma tratamentului FIV cu ovocite donate realizat în Ucraina!”
SOURCE

Madri surrogate: Sonia e la lotta per il riconoscimento dei figli nati in Ucraina

Au fost publicate mai multe articole despre cuplurile de italieni care s-au întors acasa cu copilul născut de mama surogat în Ucraina, obstacole întâlnite în procedura de înregistrare a copilului în țara lor și procesele juridice câștigate:
SOURCE

Maternità in affitto: il tribunale dice sì

Au fost publicate mai multe articole despre cuplurile de italieni care s-au întors acasa cu copilul născut de mama surogat în Ucraina, obstacole întâlnite în procedura de înregistrare a copilului în țara lor și procesele juridice câștigate:
SOURCE

Utero in affitto: abbiamo comprato un bambino su Internet.

There were also journalists’ investigations. Italian journalists and also Italian couples were calling to the clinic as if they were potential clients.
SOURCE

Com’è facile ricorrere all’utero in affitto

Există mai multe articole care abordează maternitatea surogat din diferite puncte de vedere. Un interviu a fost realizat chiar la clinica.
SOURCE

Katia, affitto l’utero per mamme italiane a Kiev

Există mai multe articole care abordează maternitatea surogat din diferite puncte de vedere. Un interviu a fost realizat chiar la clinica.
SOURCE

Il convegno sulla maternità surrogata

Clinica BioTexCom este pe larg reflectată în mass-media italiană. Acest lucru se datorează, în primul rând, faptului, că aceasta tratează un număr foarte mare de pacienți din Italia. Nenumărate articole care conțin mai multe critici, deoarece Italia este o țară religioasă, iar maternitatea surogat nu este agreată de biserică și este interzisă de lege. Cu toate acestea, un jurnalist a scris o carte despre metoda de procreare umană cu ajutorul mamei surogat, în care se vorbește și despre BioTexCom.
SOURCE

The Swiss radio SRF 1 held a discussion: “Should surrogacy in Switzerland be legal?”

Radioul elvețian SRF 1 a susținut o discuție pe tema: "Ar trebui ca surrogatul în Elveția să fie legal?" O femee dintre pacienți clinicei sa alăturat discuției și a spus, cum ea datorită clinicii ucrainene și programului de maternitate surogat, a devenit mama gemenilor.
SOURCE

This is a story of the UK’s patients from the BioTexCom clinic.

Istoricul pacienților BioTexCom care au trecut prin 6 încercări nereușite de FIV în Regatul Unit, și numai în centrul ucrainean au devenit în final părinți ai gemenilor!
SOURCE

The book “Die wunschkinder: wenn die verzweiflung keine grenzen kennt unsere kinder aus dem bauch einer leihmutter”.

Pacienții din Germania au scris o carte «Die wunschkinder: wenn die verzweiflung keine grenzen kennt unsere kinder aus dem bauch einer leihmutter», dedicat "BioTexCom". În ea, soții descriu toate etapele programului de maternitate surogat în clinica ucraineană, emoțiile lor, precum și mulțumiri tuturor angajaților clinicii, care i-au ajutat să devină părinți.
SOURCE

Babies for Sale? Transnational surrogacy, human rights and the politics of reproduction

"Babies for Sale? Transnational surrogacy, human rights and the politics of reproduction." Edited by Miranda Davies. Cartea a fost creată de activiști și oameni de știință din diferite țări, ca studiu internațional al maternității surogat transnaționale. Cartea a inclus, de asemenea, Ucraina, cea mai prietenoasă țară în cazul de maternității surogat. De asemenea, se menționează clinica BioTexCom, în special despre nivelul ridicat de servicii medicale și administrative.
SOURCE