Criza din Ucraina: cuplu din Marea Britanie acasă cu copilul surogat născut la Kiev

Un cuplu britanic din nordul Londrei, care a locuit în Ucraina timp de șapte săptămâni pentru a avea un copil surogat, a reușit să se întoarcă acasă după ce a obținut documente de călătorie de urgență pentru fiul lor.

Ben Garratt cu soția lui Alice s-au mutat la Kiev la sfârșitul lunii decembrie, după nașterea cu ajutorul surogatului a bebelușului Raphael.

În ciuda faptului, că Ministerul de Externe le-a cerut britanicilor să părăsească imediat Ucraina pe 11 februarie, cuplul a rămas.

A fost o „ușurare uriașă” să ajung acasă, în Kilburn, marți, a spus dl Garratt.

Cuplul trebuia să furnizeze dovada cetățeniei britanice a fiului lor pentru a obține un document de călătorie de urgență, o alternativă mai urgentă la pașaport.

În weekend, dl Garratt a spus că situația familiei „devine frustrantă pentru, că guvernul Regatului Unit ne spune să părăsim țara… și încă nu avem documentul de care avem nevoie”.

El a spus la acea vreme, că i s-a cerut să participe miercuri la un interviu de două ore la biroul de pașapoarte din Kiev, ceea ce l-a îngrijorat pe fondul avertismentelor urgente din partea guvernelor din întreaga lume care i-au făcut să „dorească să iasă”.

„Este grozav să fii acasă”, a spus dl Garratt, care lucrează în implicarea părților interesate la calea ferată de nord-est a Londrei (London North Eastern Railway)

„Este o ușurare uriașă, având în vedere situația cu Rusia, să fiu departe de aсeasta.

„Și, de asemenea, grozav să fim lângă familia și prietenii noștri – toți bunicii lui Rafi erau la noi acasă când ne-am întors, jucându-se cu el”.

Raphael s-a născut datorită „legilor foarte diferite privind maternitatea surogat” din Ucraina, care permit un proces mai rapid de FIV și maternitate surogat, a spus dl Garratt.

Sursa: https://www.bbc.com/news/uk-england-london-60423339