BEBELUȘII „BLOCAȚI” ÎN CLINICILE DE SUROGAT GESTAȚIONAL DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI

Criza coronavirusului a condus la faptul că mulți dintre bebelușii surogat au fost închiși în clinicile din țările de origine ale copiilor, de unde ar fi trebuit să fie transmiși părinților, care au contactat cu ceva timp în urmă aceste companii pentru a avea un copil, declară centrul BioTexCom pe pagina sa web.

Această companie are o clinică în Ucraina, una dintre principalele țări europene care oferă astfel de servicii și explică faptul că părinții pot sta liniștiți, deoarece copiii lor sunt foarte bine îngrijiți. Pe de altă parte, exclusiv din cauza crizei coronavirusului, „costul pentru întreținerea unui copil a fost redus de la 50 la 25 de euro pe zi, deoarece părinții nu au posibilitatea să-și ia copiii în această perioadă.”

Imaginile care însoțesc informațiile prezintă un grup de asistente medicale care îngrijesc un grup de nou-născuți. ElNacional.cat a încercat să contacteze această clinică cât și alte clinici care se află în situații similare, dar nu a primit niciun răspuns.

În paralel, unele dintre cuplurile spaniole care au plecat în Ucraina pentru a-și lua copilul de la o una din astfel de clinici și-au exprimat nemulțumirea față de situația în care au nimerit. Pe de o parte, au rămas captivi, fără să aibă posibilitatea de a pleca și, pe de altă parte, regretă că guvernul nu le-a oferit posibilitatea de a le facilita întoarcerea și de a obține pașaportul spaniol pentru copii.

Cei de la Asociația Apinguin pentru protecția drepturilor maternității surogat, condamnă faptul că trimit „e-mailuri zilnic către guvern, dar nu primesc niciun răspuns”. Guvernul ucrainean a prelungit carantina până la 24 aprilie.

Nuria Casas
Barcelona. Luni, 6 aprilie 2020

Sursa:
https://www.elnacional.cat/es/salud/coronavirus-bebes-atrapados-clinicas-gestacion-subrogada_489387_102.html