Surogatul – rezolvat in familie

A deveni mamica la 61 de ani constituie cu siguranta un eveniment apropiat de miracol. Iar atunci cand cea care devine mamica devine simultan si bunica –  miracolul este intr-adevar uluitor.

Termenul surogat este utilizat atunci cand o femeie este insarcinata si naste un copil pentru o alta femeie.  Mama surogat poate fi mama genetica a copilului (acesta fiind o forma traditionala de surogat) sau, poate purta sarcina dupa ce a fost implantata cu un embrion al altei femei.

O femeie de 61 de ani si-a nascut propriul nepot

A deveni mamica la 61 de ani constituie cu siguranta un eveniment apropiat de miracol. Iar atunci cand cea care devine mamica devine simultan si bunica –  miracolul este intr-adevar uluitor. Si el este posibil datorita evolutiei fara precedent a medicinei.

In ceea ce o priveste pe Kristine Casey, miracolul nasterii a fost dublu, pentru ca americanca in varsta de 61 de ani si-a nascut propriul nepot, fiind mama surogat pentru fiica sa, Sara Connell care a incercat ani la rand sa aiba un copil. In mod cert, Kristine a stabilit cateva noi recorduri in ceea ce priveste maternitatea in Illinois, SUA.

Fenomenul a fost intens mediatizat, medicii insisi declarand ca este imposibil sa nu fii sensibilizat de un astfel de eveniment, cu profunde implicatii emotionale. Cu atat mai mult cu cat cazurile de femei aflate la menopauza care dau nastere unui copil sunt extrem de rare. Inainte de Kristine Casey, recordul in acest sens era detinut in Illinois de o femeie in varsta de 58 de ani, care nascuse un baietel in 2006.

Povestea familiei Connell este impresionanta. In 2004 ei au incercat sa aiba un copil, dar Sara a descoperit ulterior ca nu poate avea ovulatie. Dupa un tratament FIV indelungat, Sara a nascut gemeni morti, apoi a pierdut o sarcina, insa nu si-a pierdut speranta de a avea propriul copil.

Sarcinile doamnei Casey (mama Sarei), in schimb, fusesera normale, desi utlima nastere avusese loc cu 30 de ani in urma. Planul nasterii prin apel la metoda surogatului a fost facut de comun acord intre mama si fiica, relatia de rudenie dintre cele doua usurand, de altfel, anumite aspecte legate de sarcina in sine.

Partea mai dificila urmeaza insa de acum inainte si ea va incepe in momentul in care familia va trebui sa ii explice micutului de unde vine si cine l-a nascut. In plus, va fi destul de ciudat cand acesta va trebui sa se decida cui ii va spune mama si cui ii va spune bunica.