Copiii: dorința și realitatea
În data de 19 noiembrie, pe canalul principal german 3Sat, a fost prezentată emisiunea „Scobel – Copiii: dorința și realitatea”.
Trei experți: Helga Krüger-Kirn – psiholog-psihoterapeut, Jan Steffen Krüsell – specialist în medicina reproductivă, Giovanni Maio – etic medical și prezentătorul Gert Scobel au discutat despre motivele și problematica cu privire la dorința de a avea copii.
Medicina reproductivă implică putere și oferă ideea faptului că este posibilă amânareaa dorinței de a avea un copil. Există un drept asupra copiilor? Care sunt limitele etice? Un copil dorit datorită ovocitelor donate? Ovocitelor congelate? Donării de embrioni? Maternității surogat?
În emisiune se dezbate Legea învechită privind protecția embrionilor aprobată în anul 1990, care este actuală astăzi în Germania și, care în general nu ia în considerare realitățile moderne și tehnologiile, astfel, făcând imposibilă ajutarea cuplurilor infertile.
Prin urmare, în cadrul emisiunii se ridică întrebarea cu privire la legalizaea donării de ovocite, deoarece, conform legislației germane, transferul ovocitelor de la o pacientă la alta este interzis. În același timp, donarea de spermă este permisă. De ce atunci, există o astfel de diferență?! Dar, în mod paradoxal este permisă donarea de embrioni.
În afară de asta, în Germania există o mulțime de alte legi care reglementează medicina reproductivă, de aceea, specialiștii în reproducere, într-o anumită măsură, trebuie, de asemenea, să fie și un pic de jurioști, ca să poată lua în considerare toate aspectele.
Și, firește, nu este ignorat subiectul cu privire la maternitatea surogat. În Germania acest lucru este strict interzis și se pedepsește. Se pedepsește, de asemenea, intermedierea cu privire la maternitatea surogat este, deși sunt permise prelegerile informative și reclamele agențiilor.
Totuși nu se pedepsește atunci, când un cuplu infertil beneficiază de acest serviciu în străinătate, cum ar fi în Ucraina, de exemplu, unde surogatul comercial este permis. Demonstrâând maternitatea surogat din Ucraina, în cadrul emisiunii, sunt prezintate imagini de la cea mai faimoasă clinică ucraineană BioTexCom, proprietarul căreia este cetățean al Germaniei. Vocea din spatele cadrului este însoțită de înregistrările cu baby-room-ul și vide-ul cu copii care a făcut senzație, când în timpul lockdown-ului, pe parcursul a o lună și jumătate în hotelul clinicii, s-au aflat 80 de nou-născuți și, de asemenea, imagini de pe site cu pachetele, serviciile și videoclipurile Biotexcom.
În Ucraina, mama surogat primește o compensație și, după nașterea copilului, îl transmite părinților. Cetățeanul german, care este și tatăl genetic al copilului, obține în Ucraina paternitate legală, iar soția lui trebuie să adopte copilul.
Conform studiilor, mama surogat nu se atașează sub nici o formă de copil, ci lasă posibila afecțiune emoțională deoparte.
Legislația germană necesită o reformă cu siguranță, dar faptul cât de mult va fi modificată, este doar o chestiune de viitor. Totodată, cuplurile continuă să folosească diverse metode alternative, în ciuda tuturor interdicțiilor.
https://ro.newseurope.info/2020/11/26/copiii-dorinta-si-realitatea/