Copii născuți de mame surogat, inclusiv ai unor cupluri de români, blocați într-un buncăr din Kiev, fără materiale sanitare și lapte praf

Mai mulți copii, inclusiv români, nou-născuți din mame surogat, sunt blocați în Kiev. Personalul clinicii în care micuții au venit pe lume i-a dus într-un buncăr, principala problemă fiind, însă, că nu mai există provizii de materiale sanitare și lapte praf.

Patru dintre nou-născuții aflați în buncărul clinicii private din Kiev sunt ai unor familii din România, dar părinții nu pot ajunge la ei. Alte cupluri, din diferite țări, au reușit să ajungă până acolo și au rămas în buncăr, cu micuții, potrivit unui reportaj realizat de Antena 3.

În acest moment, in Kiev nu pot fi făcute formalitățile din cauza războiului, astfel încât nou-născuții să poate fi aduși acasă, la părinții lor. În plus, nu are cine să-i aducă. Până se încheie războiul, copiii nu pot pleca din Ucraina, iar părinții români nu-i pot lua acasă.

S-a înființat un grup al clinicii pentru părinții români, iar pe grup se face apel pentru provizii, nu pentru bani. În fiecare zi se nasc 10 copii de toate naționalitățile, mai scrie sursa citată.

Citiți mai multe pe antena3.ro.

Sursa: https://www.telegrama.ro/actualitate/externe/copii-…